Ordförande har ordet

Hej Alla Medlemmar ! 

Jag vill börja med att tacka för förtroendet. Det ska bli så kul och spännande att ta över som ordförande. Det känns bra att delar av gamla styrelsen är kvar med sin kompetens och erfarenhet.

Många känner säkert igen mig, men en kort presentation kan vara på sin plats.

Jag är född och uppvuxen i Karlskoga, efter grundskola och gymnasiet började jag min ”ögonbana”. Minns att jag inte ville bli ”vanlig sjuksköterska”, jag kom in på utbildningen till ögonsjuksköterska i Örebro. Det var då en nystartad utbildning. Mitt första ögonsjuksköterskearbete, och faktiskt det enda, blev i Uppsala, med två mycket lärorika år på ögonkliniken.

På kliniken jobbade några mycket trevliga ortoptister, ni kan ju gissa vem?

Elizabeth Caines, hon uppmuntrade mig att söka ortoptist utbildningen, något som jag aldrig har ångrat. 

Sommaren 1987 blev jag färdig ortoptist. Fick en tjänst i Eskilstuna och var med och startade ett skelningsteam . Tänk så fort åren kan gå och i sommar har jag varit på kliniken i 25 år. 

På fritiden leder jag jympa på Friskis & Svettis. Något som jag mår så bra av både i kropp o själ.  Jag trivs också med att umgås med vänner.

Barnen börjar bli stora (19 och 16 år) och behöver inte mamma lika mycket, men att följa med o titta på dotterns fotbollsmatcher är fortfarande kul. 

Min erfarenhet av styrelsearbete är inte så stor, men jag har varit svensk representant i Skandinaviska ortoptistföreningen.  

I december fick jag representera vår förening på Vårdförbundets ordförandemöte.  Det som gläder mig mest att uppslutningen i vår förening är så stor bland alla ortoptister.  

Styrelsen har haft ett styrelsemöte i januari och vi kommer bl.a. att arbeta med, funderingar kring namnbyte av föreningen och hur vi ska kunna rekrytera fler till ortoptistutbildning.

I juni är det Internationell kongress i Toronto, jag hoppas på att kunna åka dit.

Sedan har vi en svensk kongress att se fram emot i Göteborg i oktober.

 

Ser med spänning fram emot tiden som ordförande.

Maila mig gärna om tankar o idéer

 

 / Lena Lindberg

Sveriges Ideella ortopistförening:    Ordförande Sara Flodin: